Преминете към основното съдържание

GRL PWR у дома: 18 идеи, за да се разпознаете минимум в една

Галерия

И защото 8 март не е зюмбюли в целофан, нито социалистически лозунги, които отдавна са отишли на боклука (каквото заслужава всеки анахронизъм), нито дори болен феминизъм. Разбира се, никой не ни кара да празнуваме нищо. Например една приятелка казва, че това е „празникът на мама“ и затова тя самата няма празник, понеже няма деца.

8 март е това, което всяка от нас пожелае или има нужда да вложи в него. И всъщност няма абсолютно никакво значение дали е 2, 8, 16 март, август или декември, ако сте решили, че правата на жените (да, все още и в XXI век), борбата срещу дискриминацията и насилието над жени, равнопоставеността, справедливостта са неща, които имат смисъл. Това включва да излезеш на площада в името на някаква кауза, в която вярваш, да не си мълчиш, когато нещо „не е ОК“; да харесваш и обичаш себе си с всичките си несъвършенства, но да не спираш да се усъвършенстваш; да разказваш от време на време на дъщеря си за всички онези вдъхновяващи жени и момичета, които често са правили и невъзможното, за да променят статуквото. Но преди всичко включва онова, което вие решите.

Каквото и да е отношението ви към 8 март, сигурни сме, че деко идеите, които сме събрали за вас в галерията, ще ви усмихнат и че всяка от вас ще открие себе си в минимум една от тях. Днес празнувайте себе си, утре – също.


Свързани статии
Така и така сме си вкъщи, хайде да поразместим малко

Как да променим интериора у дома (без да купуваме нищо), за да противодействаме на скуката, еднообразието и депресията

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser