Преминете към основното съдържание

Гъста крем супа от тиква с розови скариди

Време е за топли супи. А какво по-хубаво от тиквената супа, пълна с витамини и минерали? Ястията, приготвени от този продукт, повдигат настроението ви, облекчават стреса и понижават холестерола.

Продукти:

  • Тиква - 1 кг
  • Бял лук - 300 гр
  • Моркови - 200 гр
  • Зехтин - 50 гр
  • Зеленчуков бульон
  • Розови скариди без глави - 8 бр
  • Бейби спанак - 10 гр
  • Сол, черен пипер - на вкус
  • Заквасена сметана - 1 ч.л

  • Приготвяне:

    Лукът и морковите се нарязват на ситно, след което се запържват в зехтина. Обелете прясната тиква, отстранете семките и нарежете на кубчета. Поставете тиквата и сотираните зеленчуци в дълбока тенджера, залейте със зеленчуковия бульон и гответе до омекване. Добавете сол и черен пипер на вкус. Изсипете супата в блендер и пасирайте до гладкост. Сварете скаридите отделно. Изсипете крем супата в купа, украсете с розови скариди и листа спанак. Поднесете с лъжичка заквасена сметана.

    messages.loading
    Горе
    ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser