Преминете към основното съдържание

Gucci и Guess се карат заради буквата G

Марките разрешиха проблема си в съда
© iStock

Компаниите Gucci и Guess завършиха съдебното производство по използването на логото с буквата "G". Двете страни потвърдиха, че са постигнали споразумение "което би позволило завършването на разглеждането на съдебните дела за интелектуална собственост на търговските марки".

Специфичните клаузи на това споразумение все още не са оповестени.

Въпреки това, спорещите страни се съгласиха, че "и за двете компании, е важна стъпка."


ХАРИ СТАЙЛС Е НОВОТО ЛИЦЕ НА GUCCI


Споразумението сложи край на съдебните спорове във всички страни, в които са подадени дела - в Италия, Франция, Австралия и Китай.

Съдебният процес между компаниите започна през 2009 г., когато GUCCI обвини Guess за фалшифициране, нелоялна конкуренция и нарушение на търговската марка. Това се случи заради двата припокриващи  се бикви "G", които се появиха на обувките на Guess, и според Gucci, това подвежда купувачите и така италианският моден бранд губи доходи.

През 2012 г. Gucci съди Guess за 4,7 милиона долара щети причинени от дизайна на Guess. Тази цифра обаче е незначителна в сравнение с 221 милиона, които италианската марка иска да получи.

След това Gucci подава същите дела в Италия, Франция, Австралия и Китай и също така се обръща към службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. В резултат на това Брюксел, Милано и Париж решават спора в полза на Guess, a Пекин и Канбера - в полза на Gucci. 

Gucci SS18

Галерия

Gucci SS18

Още по етикети

новини , мода , дизайн , Gucci
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser