Преминете към основното съдържание

GUCCI откри салон за литература и изкуство в Ню Йорк

Gucci Wooster не е просто книжарница, а истинско арт пространство за литературни души в SoHo, казват от централата на модната марка
Новият салон Gucci Wooster в известния район SoHo в Ню Йорк.
Новият салон Gucci Wooster в известния район SoHo в Ню Йорк. © Gucci

GUCCI отпразнува създаването на новата си марка Gucci Wooster, както и салон за литература и изкуство под същото име на ул. Wooster 63 в известния район SoHo в Ню Йорк.

Творческият и иновативен дух на този район, започнал да се развива през 70-те и 80-те години на миналия век, днес действа като магнит за тези, които ценят литературата, музиката, филмите, модата и изкуството.

Новият салон Gucci Wooster е издържан в стила на малките независими книжарници в Ню Йорк, обзаведен с реставрирани антични дървени мебели, включително библиотеки. Това не е просто книжарница, а истинско арт пространство за литературни души в SoHo, казват от централата на модната марка.

Gucci Woster в Ню Йорк

Галерия

Gucci Woster в Ню Йорк

Снимки: Gucci

Над 2000 са избраните заглавия в Gucci Wooster – от съвременни до употребявани и редки книги, а също и набор от списания. Специалната селекция е с фокус върху модата и начина на живот, младежката култура, изкуството, интериора и архитектурата, илюстрацията, дизайна и фотографията.

В новия салон за книги има и зала за прожекции, в която през следващите месеци ще се излъчват късометражни филми за културата на SoHo през 70-те и 80-те години. За по-голямата част от съдържанието, Gucci си сътрудничи с проекта SoHo Memory, чиято мисия е да пази историята на SoHo.

Подобно на известната Gucci Garden във Флоренция, Gucci Wooster ще продава гама от сувенири и подаръци, като например платнени пазарски чанти, моливи, преносими компютри и други продукти с марката 63 Wooster Gucci.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser