Преминете към основното съдържание

Gucci "отряза" главите на моделите, даде им змии и гущери като аксесоари (ВИДЕО)

Скандалното шоу (буквално шоу!) откри седмицата на модата в Милано

„Киборг“ се казва колекцията, с която Gucci скандално откри седмицата на модата в Милано. Скандално, защото на подиума се разнасяха „отрязани“ глави на модели, змии и гущери вместо аксесоари, а дефилето беше сред декори на операционна зала.

„Дизайнерите като доктори режем, мерим и шием, за да създадем нова идентичност на хората, които носят дрехите ни“, обясни креативният директор на марката Алесандро Микеле.

Всъщност, колекцията е с послание за идентичността. „Тя не е нито естествен процес, нито предварително зададена категория, която може да бъде наложена насилствено. Тя е социална и културна единица и като такава е въпрос на избор. Идентичността е безкраен процес. Свободата, която всички трябва да имаме, за да намерим своята идентичност. Да върнем личните желания обратно в играта!“, призовават в официално изявление от прес офиса на Gucci.

Колекцията "Киборг" на Gucci

Галерия

Колекцията "Киборг" на Gucci

Колекция GUCCI Cyborg FW 2018-2019

И както повечето големи модни марки в седмиците на модата тази година, Gucci също влезе в тренда „полът няма значение“. Колекцията „Киборг“ за сезона есен-зима 2018-2019 буквално разми границите между мъжка и дамска мода, направи покана за размяна на половете и смело прекрачи консервативните възприятия за модата.

Колекцията на марката е своеобразен манифест, в който киборгът е хибрид, парадоксално създание, съчетаващо мъжкото и женското начало и различни, развиващи се идентичности. Той има очи на ръцете си, няколко глави, змии, гущери и дракони. Символ на възможността да станем това, което искаме.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser