Преминете към основното съдържание

Gucci отваря ресторант във Флоренция

Gucci Garden e eдна сбъдната мечта на всеки почитател на марката
© Gucci

След като Dolce&Gabbana пуснаха дизайнерска линия паста през 2017, Gucci се оказва, че отново са една крачка пред тях. Модната къща открива ресторант и concept store под името Gucci Garden.

Той ще бъде разположен в Gucci Museo, Флоренция. Мястото има за цел да събере всички почитатели на качествената храна, любителите на модата и ценителите на историята в едно.

Идеята за концептуалното пространство, разбира се, идва от творческия директор на бранда Алесандро Микеле.

"Градината е реална, но принадлежи преди всичко на ума, населен с растения и животни - като змията, която се промъква навсякъде и, в известен смисъл, символизира вечно начало." Наскоро марката също така направи лек завой, като предложи домашен декор за пръв път, използвайки общи мотиви от марката като змии, тигри и други животни.

Gucci SS18

Галерия

Gucci SS18

Този сезон GUCCI също реши да представи колекцията си под формата на презентация. Креативният гений Алесандро Микеле, който се вдъхновява от ренесанса и внася онзи романтичен елемент в колекциите на италианската марка, коментира сградата, в която бе изложена новата му колекция. 

"Това е мощно, почти митично, а не мъртво място", споделя той застанал на партерния етаж на един исторически двор, украсен с изгорени жълти мазилки и яркочервен лак. Елегантната сграда датира от 1337 година и е реновирана от Gucci Museo през 2011 година. Оттогава тя се е превърнала в културно пространство на града.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser