Преминете към основното съдържание

Gucci се присъедини в опазването на застрашени от изчезване животни

Те са първата луксозна марка станала партньор на Lion’s Share Fund

© iStock

Gucci започва партньорство с нестопанската организация Lion’s Share Fund, която е основана през септември 2018 г. и се управлява от Програмата за развитие на ООН (ПРООН). Целта на проекта е да събере повече от 100 милиона долара от частния сектор за пет години, за да спаси животните, да поддържа биологичното разнообразие и да се бори с изменението на климата. За тази цел компаниите се приканват да внасят 0,5% от маркетинговите си бюджети във фонда всеки път, когато животните се показват в рекламите им.


„Lion’s Share Fund е важно допълнение към нашата стратегия за опазването на природата“, казва изпълнителният директор на Gucci Марко Бизари. "Природата и животните постоянно вдъхновяват Gucci и са неразделна част от нашите колекции и кампании. С нарастващата заплаха за световното биоразнообразие, иновативните инициативи като Lion’s Share Fund могат да допринесат, като свържат бизнеса с директни действия за опазване на нашите естествени местообитания и най-застрашените видове."

Италианският бранд Gucci, начело с Алесандро Микеле, е една от най-природосъобразните модни къщи. От сепремви насам брандът собственост на концерна Kering направи цялата си верига за доставки въглеродо неутралнa и започна да компенсира всички парникови газове, свързани с производството на марката.

GUCCI вече е изцяло въглеродно неутрален

Вижте повече

GUCCI вече е изцяло въглеродно неутрален

Италианският бранд, начело с Алесандро Микеле, е най-природосъобразната модна къща досега

Още по етикети

Gucci , околна среда
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser