Преминете към основното съдържание

Gucci, УНИЦЕФ и Бионсе заедно в инициатива за чиста вода в Африка

Първите 35 кладенеца вече са факт в Бурунди
Gucci, УНИЦЕФ и Бионсе заедно в инициатива за чиста вода в Африка
Gucci, УНИЦЕФ и Бионсе заедно в инициатива за чиста вода в Африка © Getty Images

Модният гигант Gucci, УНИЦЕФ и звездата Бионсе обединиха усилията си в инициатива, наречена BeyGood4Burundi, която да осигури чиста и безопасна вода на децата на Бурунди. Това е малка държава в Централна Африка, граничеща с Руанса, Конго и Танзания. Повече от половината й население никога не е имало достъп до безопасна вода. В някои части на Бурунди жените раждат в болници без течаща вода.

Първите 35 кладенеца в страната, в които са инвестирани над 1 милион долара, вече са факт! В момента се изграждат още 80. Идеята е до 2020 година 366 000 жени и деца в Бурунди да имат достъп до чиста вода. Това означава, че по-малко деца ще умират от болести, пренасяни от водата, а момичетата няма да бъдат принуждавани да ходят на дълги, често опасни разстояния. Вместо това те ще ходят на училище.

© Chime For Change

Инициативата BeyGood4Burundi е част от Chime For Change – една глобална кампания, която Gucci стартира през 2013 г. с идеята да създаде положителна промяна за момичетата и жените по целия свят. Трите основни стълба на кампанията са „Образование, здравеопазване и правосъдие“.

„Ние от Gucci и Chime For Change сме горди, че си партнираме с Бионсе и УНИЦЕФ, за да променим живота на стотици хиляди момичета и жени в Бурунди“, заяви Марко Бизчари, президент и главен изпълнителен директор на Gucci. „Чрез нашия ангажимент към BeyGood4Burundi, ние продължаваме мисията на Chime For Change да осигурим образование, здравеопазване и справедливост на момичетата и жените в световен мащаб“.

„Това е свидетелство за силата на страстта на една жена и силата на партньорството“, допълни Айви Макгрегър, директор „Филантропия и корпоративни отношения“ в Parkwood Entertainment, където е заложена инициативата на Бионсе BeyGOOD.

За да подкрепите BeyGood4Burundi за достъп до чиста и безопасна вода в Бурунди, посетете beyonce.com/beygood4burundi.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser