Преминете към основното съдържание

Хайде да си починем малко

Имаме цял уикенд пред нас и малък списък с неща, които ще ви презаредят за новия месец!
© iStock

Ароматерапия

Уханията влияят положително на настроението ни. Нежните аромати на цветята успокояват, цитрусовите повдигат духа ни и повишават възможността да се концентрираме. Много практични са малките флакончета, които можем да носим в чантата. У дома използвайте ароматизирани свещи.

Дишане против стрес

Спомнете си чувството на спокойствие, когато сте на разходка в гората, спомнете си чистия въздух. Същото усещане можете да имате и в службата – затворете очи, дълбоко вдишвайте и бавно издишвайте. Този ритъм на дишане успокоява където и да сте.

Лек масаж на челото

Не бъдете намръщени, ще се набръчкате. По-добре да масажирате челото с два пръста, правете кръгови движения в областта между веждите. Можете да го правите многократно през деня.


МИЛЕНИАЛИТЕ ВРЪЩАТ ВАНАТА НА МОДА


В банята – с лавандула

Една топла вана или горещ душ вършат чудеса. И 15 минути стигат, за да се отпуснат мускулите и да забравим за главоболието и напрежението. Използвайте душ гел с етерични масла, например лавандула, ароматът й помага да релаксирате.

Вана на краката

Това винаги си е истинско удоволствие, а и ни дава време да изключим за малко. Сипете 10 капки етерично масло от розмарин в 5 л топла вода. Накиснете краката си за около 10 – 15 минути.

Балсам за кожата

Използвайте лосиони и масла за тяло с приятна миризма. Втрийте ги в още топлата кожа след банята, така действат по-добре.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser