Преминете към основното съдържание

Хана Дженкинс е победителят в H&M Design Award 2016

Колекцията й ще видим по магазините през есента на следващата година
Хана Дженкинс
Хана Дженкинс

Възпитаничка на Royal College of Art London бе избрана за победител сред 8 финалисти в конкурса Design Award 2016, който се проведе в Лондон. Журито, в което влизаха Кейт Босуорт, Оливие Рустейн и Ник Найт реши наградата от 50 хиляди евро да бъде връчена на Хана Дженкинс, като тя получава възможност и да адаптира своята печеливша колекция за продажба. Тя ще бъде налична в избрани магазини на H&M и онлайн през есента на 2016 г.

Тази премия миналата година бе връчена за първи път на дизайнер на мъжки дрехи. Тази година е в ръцете на 24-годишната дизайнерка от Лондон - тя е петата притежателка на наградата в конкурса за млади дизайнери на шведския моден гигант 

Моделите на Хана Дженкинс

Хана е наистина великолепна. Тя притежава способността да балансира между сложни елементи и стилове. И все пак изборът на победител в H&M Design Award бе изключително труден, тъй като всички финалисти показаха най-доброто от своето виждане за модата“, сподели Кейт Босуорт.

Бях истински впечатлена от колекцията на Хана. Тя е съвременна и подхожда с разбиране към женските форми. Създава усещането за нещо новаторско в модата за жени, което я прави отличителен победител в H&M Design Award 2016“, каза Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M.

8 финалисти от 40-те най-известни висши училища по моден дизайн в света взеха участие в ревюто, провело се вчера в оранжерията на Двореца Кенсигтън в Лондон. Всеки участник представи 4 визии от дипломната си колекция пред публиката, сред която бяха журито на конкурса и медии от цял свят.

Журито в конкурса H&M Design Award 2016 с победителката

24-годишната Хана Джинкинс е от Лондон и завършва Royal College of Art през 2015 г. Нейната колекция създава баланс между груби материи като суров деним и нежни елементи като подплати от коприна. Силуетите са обемни и едновременно с това женствени, демонстрирайки уникален усет към женското тяло.

За мен е голяма чест да спечеля H&M Design Award. Когато съобщиха името ми, бе някак нереално и почувствах неповторима емоция. Искам да създам свой собствен бранд и спечелването на този конкурс означава, че мога да осъществя мечтата си“, каза Хана Джинкис, победител в H&M Design Award 2016.

Инициативата H&M Design Award стартира през 2012 г. и отразява ангажираността на H&M към бъдещето на модата. Конкурсът е отворен за студенти от най-реномираните висши училища в 16 страни. Всяка година победителят се избира от авторитетно жури от утвърдени модни експерти.

Финалистите в конкурса H&M Design Award 2016

Тази година в H&M Design Award участие взеха най-голям брой студенти спрямо миналите издания. Сред тях бяха представители на Австрия, Белгия, Китай, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Италия, Холандия, Швеция, Швейцария, Великобритания, Америка, Япония и Корея. Всеки от 8-те финалисти получи награда от € 5 000.

Вижте моментът, в който Хана научава, че е победител в конкурса H&M Design Award 2016. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser