Преминете към основното съдържание

Харви Уайнстийн ще плати 44 милиона долара на своите жертви и кредитори

Споразумението ще засегне само гражданските искове срещу продуцента
© getty

ЛЕГЕНДАРНИЯТ ПРОДУЦЕНТ ХАРВИ УАЙНСТИЙН УВОЛНЕН ЗАРАДИ СЕКС СКАНДАЛ


Продуцентът Харви Уайнстийн, който е обвинен в многобройни сексуални посегателства и изнасилвания, предложи да сключи сделка със съда и да плати 44 милиона долара. Ако това се случи, тогава 30 млн. долара ще бъдат изпратени на жените, които са подали иск срещу него, кредитори, бивши служители и членове на ръководството на компанията Weinstein, а останалите 14 млн. ше отидат за покриване на съдебните разходи на сътрудниците и подчинените на Уайнстийн.


#MЕTOO: ВСЯКА ТРЕТА ЖЕНА В ЕВРОПА Е ЖЕРТВА НА ТОРМОЗ И НАСИЛИЕ


В същото време споразумението няма да засегне съдебното заседание по наказателното дело срещу продуцента, което е насрочено за септември. Това ще засегне само гражданските искове за тормоз.

Пропомняме, че в края на май миналата година срещу Харви Уайнстийн бяха повдигнати официални обвинения. Няколко дни преди това той доброволно се предаде на полицията в Ню Йорк. Дела срещу него бяха инициирани в Лондон и Лос Анджелис.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser