Преминете към основното съдържание

„Хей, дядо Готин!“ или как Пол Маккартни написа книга

Легендата на The Beatles с първата си книга за деца
© изд. Ciela и Getty Images

Може би никога не бихме свързали името на сър Пол Маккартни с книга. Е, освен ако тя не е биография или автобиография. Но сега музикалната легенда от The Beatles издава детска книга, която се очаква на българския пазар преди Коледа.

„Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света. Той има четири внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения. А той си пада малко нещо магьосник, ще видите в книгата. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби – и за техните деца – за да могат да им го четат преди лягане“, споделя сър Пол Маккартни.

Пол Маккартни написва първата си песен, когато е на 14 години. След това с The Beatles и музиката им променя света завинаги. Има и успешна солова кариера като основател на Wings. Колаборациите му с различни световни музиканти в последните години, сред които Кание Уест и Риана, също заслужават внимание. В колекцията му с награди има цели 18 „Грами“, а през 1996 г. получава и звание от кралица Елизабет II за заслугите си към музикалното наследство на Великобритания.

Можете да надникнете в книжката тук. Красивите илюстраии са дело на Катрин Дърст.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser