Преминете към основното съдържание

Хобит: Битката на петте кралства

Фентъзито на Питър Джаксън за пореден път ни завихря в средновековни приключения

Носителят на Оскар режисьорът Питър Джаксън за пореден път спира дъха ни със зрелищна адаптация адаптация на популярния шедьовър „Хобит“ на Дж. Р. Р. Толкин.

Специалните ефекти поддържат напрежението чак до заключителните субтитри. Пейзажите са способни да развълнуват с необятната си красота и средновековен почерк, който личи във всеки детайл – каменните върхове, планинските пътеки и гъстите мъгли над водата. В тези земи, в които едва ли някога е стъпвал човешки крак, населявани само от вековни дървета, джуджета и елфи.

Сюжетът постоянно ни потапя в динамика: ту се крием в дърветата, ту камъни летят към нас през екрана или се къпем заедно с героите в злато. Актьорският състав впечатлява. Ще видим отново емблематичния Иън Маккелън като Гандалф Сивия, Мартин Фрийман в ролята на Билбо Бегинс и непоколебимият Ричард Армитидж в ролята на Торин Дъбощит. Редом до тях отново застават Еванджелин Лили, Орландо Блум, Люк Евънс, Бенедикт Къмбърбач ( в ролята на Смог), Кейт Бланшет, Хуго Уейвинг, Лий Пейс.

„Хобит: Битката на петте армии“ довежда до епичен завършек неочакваното пътешествие, на което се отправя Билбо Бегинс, заедно с Торин Дъбощит и Дружината на джуджетата. След като отвоюва родната си земя от дракона Смог, Дружината неволно е отприщила смъртоносна сила. Разгневен, Смог изсипва бушуващата си ярост над беззащитните мъже, жени и деца от Езерния град.

Обсебен преди всичко от мисълта за съкровището, скрито в недрата на Самотната планина, Торин жертва приятелство и чест, за да си го върне, докато Билбо Бегинс прави неистови опити да го вразуми. Това тласка хобита към отчаяно и рисковано решение. Но напред предстоят още по-големи опасности. Незабелязан от никого, освен от вълшебника Гандалф, могъщият враг Саурон е пратил легиони от орки в изненадваща атака срещу Самотната планина.

Когато мрак пада над ескалиращия конфликт, расите на Джуджетата, Елфите и Хората трябва да решат – да се обединят или да бъдат унищожени. Билбо се оказва принуден да се бори за живота си и за този на своите приятели в епичната Битка на петте армии, а бъдещето на Средната земя виси на косъм.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser