Преминете към основното съдържание

Хората, които трудно стават от леглото са по-интелигентни

Поне, според проучванията на учените
© getty

Нови изследвания разкриват, че сънят до късно може да не е просто лукс, заради кеото да се чувствате виновни, а по-скоро може да означава, че сте по-интелигентни, креативни и щастливи.

Проучването "Защо нощните бухали са по-интелигентни" илюстрира, че контролът, който имате върху времето, кога да заспите и да се събудите, е знак на висока интелигентност. Бутонът за отлагане на будилника е сравнително ново изобретение и е нещо, за което еволюцията не ни е подготвила. Да бъдеш в състояние да удържиш и да се адаптираш към този нов начин на живот и сън може да означава, че сте по-интелигентни, според авторите Сатоши Каназава и Каджа Перина.

Въпреки това, не се препоръчва прекалено многото сън. Според Националната фондация за сън, възрастните се нуждаят от седем до девет часа за сън едно денонощие, за да поддържат здравословен начин на живот.

Но можете да сте спокойни, знаейки, че няма да ви смятат за мързеливи, когато спите до късно през почивните дни.


ГРЕШКИТЕ, КОИТО ПРЕЧАТ НА ДОБРИЯ НИ СЪН


 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser