Преминете към основното съдържание

Хотели с история: Algonqiun в Ню Йорк

Това е хотелът на аристокрацията
© GettyImages

Хотелът, който отваря врати през 1902 г., може би е описан най-добре в автобиографията на комика Харпо Маркс: „ Algonqiun не е комерсиален хотел, няма да видите хора, които да седят във фоайето и да четат Billboard“.

Хотелът е най-известен с честите срещи на интелектуалци в ресторанта в края на 20-те и началото на 30-те години на миналия век. По-известен като „Кръглата маса на Algonqiun“, в този интелектуален колектив влизали психоложката Алис Милър, писателката Дороти Паркър, банкерът Ото Кан, финансистът Бърнард Барук и актьорът Уил Роджърс. Те символизирали креативната енергия и ексцентричния хумор на тази ера.


ХОТЕЛИ С ИСТОРИЯ: "ПЛАЗА" В НЮ ЙОРК


Algonqiun беше убежище на най-светлите умове на своето време“, казва Маркс в книгата си. „Кръглата маса в ъгъла на ресторанта бе плодородната почва, от която израстваха най-добрите разкази и диалози“, завършва той.

Ако искате да се докоснете до това историческо място, ще ви трябват около 1000 лв. за нощувка.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser