Преминете към основното съдържание

Хотели с история: „Бевърли Хилс“, Лос Анджелис

Там звездите отсядали, за да бъдат забелязани
Емблематичната фасада на хотел „Бевърли Хилс“ с палмовите дръвчета, запазени и до днес
Емблематичната фасада на хотел „Бевърли Хилс“ с палмовите дръвчета, запазени и до днес © GettyImages

Докато Chateau Marmont е мястото, на което звездите отивали, за да се скрият, то „Бевърли Хилс“ е хотелът, в който те отсядали, за да бъдат забелязани. Построен през 1912 г. в центъра на поле с бобови насаждения, които по-късно станали известни като Бевърли Хилс, мястото на хотела във филмовата история е наистина забележително.

© GettyImages, Роми Шнайдер на парти в хотел „Бевърли Хилс“, организирано от собственика на Columbia Studio, Сол Шварц, 1965 г.

Марлене Дитрих била чест гост, Мерлин Монро пък си уговаряла срещи с Ив Монтан, докато снимали „Хайде да се любим“, Елизабет Тейлър прекарала шест от своите осем медени месеца там, а Кларк Гейбъл и Карол Ломбард се срещали тайно в хотела.

© GettyImages, Актрисата и изобретател Хеди Ламар, която изиграва първия женски оргазъм в киното, до басейна на хотела, 1955 г.

Може би най-странният гост бил индустриалецът ексцентрик Хауърд Хюз, който прекарал в „Бевърли Хилс“ 30 години и станал известен със странните си прищявки, като например сандвичът му да бъде оставен на едно от дърветата в градината.

© GettyImages, Един от най-ексцентричните гости, Хауърд Хюз, се здрависва с актрисата Бети Дейвис на парти, организирано от него в хотел „Бевърли Хилс“, 1938 г.

Днес нощувка в хотела ще ви струва между 1000 и 3000 лв.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser