Преминете към основното съдържание

Храна за добрите бактерии в организма

БАНАНИ 
В бананите се съдържа устойчиво нишесте, което се усвоява много добре от колониите от добри бактерии в червата ви. Именно то помага те да се размножават и да поддържат едно добро ниво на микробиоми в стомашно-чревния тракт. В много медицински центрове на пациентите на пациентите с диария и стомчшни проблеми приготвят т. нар. закуска BRAT (bananas, rice, applesauce, and toast) – банани, ориз, ябълков сок и препечен хляб.

6 от 8

БАНАНИ В бананите се съдържа устойчиво нишесте, което се усвоява много добре от колониите от добри бактерии в червата ви. Именно то помага те да се размножават и да поддържат едно добро ниво на микробиоми в стомашно-чревния тракт. В много медицински центрове на пациентите на пациентите с диария и стомчшни проблеми приготвят т. нар. закуска BRAT (bananas, rice, applesauce, and toast) – банани, ориз, ябълков сок и препечен хляб.


Още по етикети

здраве , добра форма

Свързани статии
Ако ви мъчи синузит

Едно от най-коварните състояния

7 храни за добрите бактерии в организма

С кои пробиотици и фибри може да балансирате чревната флора?

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser