
Необходими продукти
- 1 кг ягоди;
- 1/3 ч.ч. балсамов оцет;
- 2 с.л. мед;
- дафинов лист;
- щипка сол;
- 1 ч.ч. маскарпоне;
- ½ ч.ч. готварска сметана;
- 1 с.л. захар;
- ¼ ч.л. ванилия.
ПЛОДОВЕТЕ ИЛИ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА ПО-ПОЛЕЗНИ?
Начин на приготвяне
Оставете оцета, меда, дафиновия лист и щипка сол да врят на котлона за 4 минути или докато сместа не се сгъсти. Махнете дафиновия лист и оставете сиропът да се охлади. Разбийте маскарпонето, сметаната, захарта и ванилията до получаването на гладка смес. Овкусете ягодите с половината от балсамовия сироп. Сервирайте с крема от маскарпоне и останата част от балсамовия сироп.