Преминете към основното съдържание

Ягодова салца от Мексико

Плодовото лято току-що стана по-горещо с това екзотично пътешествие в кухнята!
© iStock

 

Необходими продукти:

  • 15-20 ягоди
  • 1/2 глава червен лук
  • шепа пресен кориандър (може и магданоз)
  • 1/2 люта чушка
  • сока на 1 лайм
  • смлян черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарежете ягодите и лютата чушка (почистена от семките) на дребни кубчета. Накълцайте лука и кориандъра на ситно. Смесете продуктите в купа, полейте със сока от лайм и овкусете с черния пипер и сол. Можете да обогатите вкуса, като добавите и парченца авокадо, манго и/или зърна нар. Поднесете с чипс, такос, царевични питки, а също и като сос за гарнитура към месо.

© iStock

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser