Преминете към основното съдържание

#ЯмСтълбиЗаЗакуска: Един ден без асансьори

Асансьори в цялата страна спират на 25 април
© iStock

Асансьори в цялата страната ще спрат на 25 април като част от международната инициатива Ден без асансьори No Elevators Day.

За четвърта поредна година каузата обединява у нас институции, компании, медии и обществени личности, за да бъде привлечено общественото внимание към темата за това колко важна за здравето е ежедневната физическа активност.

България продължава да е сред страните, чиито граждани не спортуват активно, макар че според скорошно изследване на Евробарометър физическата активност на българите расте.

През 2018 година Ден без асансьори търси своя участник № 500 000 в България, който ще стане български посланик на инициативата в кампанията NowWeMOVE, от която Ден без асансьори е част на европейско ниво.

Българският посланик ще бъде избран чрез жребий сред всички участници, използвали официалния хаштаг на Деня без асансьори в социалните мрежи: #ЯмСтълбиЗаЗакуска.

Асансьорите остават достъпни за хора с увреждания и за тези, които не желаят да се включат

Още по етикети

добра форма , Ден на...
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser