Преминете към основното съдържание

Явор Милушев разказва за живота си в книга

„Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“ не е типичната автобиография
© "Книгомания"

Още от заглавието личи, че тази книга не е стандартната биография, проследяваща един живот в хронологичен ред. Актьорът и общественик Явор Милушев пише „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“ (изд. "Книгомания"), стъпвайки на автобиографична основа, но всъщност не разкрива по традиционен начин живота си като артист и общественик. Авторът е избрал съвсем различен подход. А какъв е той? Открехваме леко завесата с думите на двама наши интелектуалци, които вече са имали възможността да се докоснат до книгата.

"Един интелектуалец представя своята версия за нашето минало, за големите събития на евроатлантическата история, за поуките от великото белетристично наследство – българско и европейско, създава богата на факти сцена, където отправя свои послания към съвременните българи. Панорамата наистина впечатлява", доц. д-р Веселин Методиев.

"С цялото разгръщащо се като пълноводна река повествование, виртуозно ползващ изразните си средства, авторът гради и свързва в единен поток спомени, родови предания, геополитически обобщения, размисли за националната съдба, паралелни разкази на общобългарската и евроатлантическата политическа история и на цивилизационните процеси от последните няколко века. Една книга призив да мислим и съпреживяваме света в цялата му пълнота и богатство", проф. д-р Михаил Неделчев.


НЕВЕНА КОКАНОВА И НЕЙНИТЕ "ГОДИНИ ЛЮБОВ"


Явор Милушев прави писателския си дебют с есето „Тихо, българският народ спи!“, за което получава поздравления от големия Йордан Радичков, а послесловът на първата му книга „42 – 23“ е от Ивайло Петров

 „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“ (изд. "Книгомания") беше официално представено миналия понеделник пред повече от 250 души. Вече можете да закупите книгата в книжарниците или онлайн в сайта на изд. "Книгомания"

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser