Преминете към основното съдържание

Идеалните токчета за най-добър секс

Да, има такива! Както има и противопоказна височина на обувките, ако целите да си прекарвате добре в леглото. Вижте всички плюсове и минуси на токчетата по отношение на секса...
Оргазмът е като ускорение от 0 до 100 км/ч.
Оргазмът е като ускорение от 0 до 100 км/ч. © iStock

Ако е вярно, че обувките говорят по-силно от думите, то високите токчета са откровен флирт в чата. С главни букви! Да видим защо извивката между петите и пръстите е толкова важна – и за мъжете, и за самите нас...

Изненади от кухнята

Чували ли сте за Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън? През 50-те и 60-те години на миналия век те стават известни с първите изследвания в областта на секса, които извършват в Университета на Сейнт Луис, САЩ. Тяхната популярност била толкова голяма, че телевизионният канал Showtime екранизира историята им в сериала Masters of Sex. При това, в няколко сезона.

© iStock, Tокчетата влияят благоприятно на мускулите, които използваме по време на секс.

Изследванията на Мастърс и Джонсън променят представите ни за секса и най-вече за женската сексуалност и показват, че жените могат да изпитват по повече от един оргазъм. По онова време тези проучвания са наистина революционни, но дори и днес могат да ви изненадат с някои малко известни факти. Един от тях например е, че носенето на обувки с висок ток се отразява негативно на женския оргазъм.

Секси извивки

Причината: някои производители на обувки с ток ги произвеждат така, че сводът на моделите наподобява извивката на женския таз, която се получава при жената по време на оргазъм.

„Но така токчетата създават контракции в основата на таза, което е проблем, защото жената няма да може да се извие допълнително при истински оргазъм“, обясняват учени.


                                       12 ПРАВИЛА НА СЪБЛАЗНЯВАНЕТО


„Оргазмът е все едно да ускорите от 0 до 100 км/ч. Ако вече сте на 80 км/ч просто няма да получите пълното изживяване.“ С други думи, когато сме на върха, няма накъде да катерим повече. Поне решението в случая е лесно – в сюблимния момент сваляме токчетата заедно с дрехите.

Тренировка на пръсти

През останалото време е хубаво да останат на нас (не само дрехите, а и високите обувки). Защото, според колеги на Мастърс и Джонсън, тъкмо токчетата влияят благоприятно на мускулите, които участват в механизма на оргазма. Когато ходим на пръсти например, стягаме именно тези мускули, тренирайки ги да са по-силни, като увеличаваме способността им да се съкращават.

© iStock, По-високите модели могат да имат обратен ефект.

Някои изследвания дори доказват, че тренирането на тазовата мускулатура води до подобряване на сексуалния ни живот, като ни помага да стигаме по-бързо и лесно до интензивен оргазъм. Уви, тренировките, предназначени за мускулите на тазовото дъно, отговорни за сексуалната възбуда, са доста сложни за повечето жени.

Носенето на високи токчета обаче успешно решава този проблем, стига височината на обувката да е не повече от 6-7см. По-високите модели могат да имат обратен ефект – да предизвикат болки в краката и колената, а също и да развалят красивата походка и стройната фигура.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser