Преминете към основното съдържание

Илон Мъск стана най-богатият човек в света

Космически успех

Американският изобретател, инженер и милиардер Илон Мъск стана най-богатият човек в света. Днес основателят на Tesla зае първото място в света със състояние от над 185 милиарда долара. Предприемачът изпревари Джеф Безос (основател на Amazon), който е най-богатият човек на планетата от 2017 г. насам.

Самият Мъск коментира тази новина: в своя Twitter той написа само една фраза: „Колко странно“.

Любопитното е, че милиардерът пусна и свой стар туит от 2018 г.: „Може би се питате защо имам нужда от пари. Не за това, за което мислите. Имам много малко време за почивка. Нямам яхти, летни къщи или нещо подобно. Половината от парите ми ще отидат за решаване на проблеми на Земята, а другата ще помогне да се осигури продължаването на живота (от всякакъв вид) в случай, че метеорит падне на Земята, както беше при динозаврите, или се случи Третата световна война и ние се унищожим едни други. "

Благодарение на покачването на акциите на Tesla, на 7 януари състоянието на Илон Мъск надхвърли 185 милиарда долара. В списъка на най-богатите хора на планетата Мъск изпревари основателя на Amazon Джеф Безос, чието състояние CNBC оценява на 184 милиарда долара.

Класацията на петимата най-богати хора в света сега изглежда така:

1. Илон Мъск

2. Джеф Безос

3. Бил Гейтс

4. Бернар Арно

5. Марк Зукърбърг

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser