Преминете към основното съдържание

Има ли общо между медитацията и секса?

Има, и още как! Предлагаме ви пет начина на медитация, за да стане сексът ви неповторим
© Shutterstock

Медитацията може да направи много повече за качеството на секса ви, в сравнение с който и да било афродизиак. Това е факт, който лесно може да бъде доказан. Твърде дълго медиатцията е била свързвана само с аскетичен начин на живот. Но медитирането два пъти дневно ще ви увеличи значително сексуалната ви сила. Медитация и първичен секс – има много общо. Но как медитацията подобрява издръжливостта, качеството на оргазмите, на сексуалния нагон и дава повече енергия?

Стресът повишава нивото на кортизола и адреналина в организма, а това е пряко свързано с намаляване на сексуалното желание наред с другите негативни ефекти. Няма човек, който да не знае, че медитацията помага за преодоляване на стреса. Следователно, помага за увеличаване на сексуалното желание, като намалява нивата на кортизола и адреналина.

Е, кои са петте начина за подобряване на сексуалния ви живот чрез медитация.

1. Медитацията дава дълбок покой, което означава, че ще имате повече енергия за секс.

Изтощението е най-честата причина за липса на сексуален живот в двойката. Когато медитирате, тялото ви си почива, сънят ви се подобрява, а енергията ви много скоро ще бъде в излишък.

2. Медитацията намалява стреса, което означава по-добри оргазми.

Повишените нива на кортизола се отразяват негативно на женските оргазми. Ето защо ритуалът преди секс – шампанско, вечеря, музика, лек смях – помага за отпускането и настройката за секс. Блаженството променят химичните нива в мозъка, което увеличава сексуалния апетит и интензивността на оргазмите.

© Shutterstock

3. Медитацията помага да се съсредоточите в момента.

Повечето от жените са с увеличен ляв дял от мозъка, който отговаря за спомените, а това ни държи повече в капана на миналото. Медитацията помага за развиване и на дясното полукълбо и за създаването на неврони, които помагат за баланса между двете. В резултата от това, ще постигнете по-голяма осъзнатост на момента, което ще подобри изживяването. Никой не обича разсеян любовник.

4. Медитацията помага да спрете да търсите мъж, с който да се чувствате едно цяло.

Никой не може да бъде нечия половинка. Щастието ви се намира само на едно място и то е вътре във вас и то в настоящия момент. Ако не познавате начин (като медитацията например) да го намерите вътре във ас, търсите щастието извън вас, например в мъжки образ. А това е потенциална възможност да имате големи очаквания, които всеки път ще рухват и ще изпитвате разочарование – от секса, от общуването, от момента.

5. Медитацията развива интуицията – тя е водеща в избора на сексуален партньор.

Когато създавате удоволствие, вие и получавате удоволствие. По време на медитация се увеличават огледалните неврони в мозъка, което ви помага да извличате удоволствие от даването. Този факт, заедно с факта, че ще живеете по-спокойно, без стрес и ще сте концентрирани в настоящия момент, ще ви позволи да бъдете по-интуитивни и щедри към партньора си.

Така че, преди да решите, че сексуалният ви живот е в застой и вие не сте като другите жени, които всеки път получават оргазъм и имат енергия за секс, открийте медитацията!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser