Преминете към основното съдържание

Имаме Секунда от времето на ИРРА

След над 10 години музикална пауза тя се завръща и споделя какво е правила досега
© Личен архив

От списание ELLE България

Какво ли е правила през тези години? Ще я попитаме и това. По-важното е, че през последните месеци Ирра работи усилено отново в музикална посока. „В продължение на половин година направихме с Мага ремикси на най-любимите ми песни. Доста трудно се спрях на осем от тях, защото си харесвам всички песни, които съм изпяла до момента“, казва певицата и издава, че ни предстои да чуем „Няма никой други“, „Тайни“, „Жълто-лилава сянка“ и още няколко стари парчета в доста променени аранжименти. „Някои от тях се получиха като чисто нови тракове. Отново с Мага и този път с помощта на Добромир Банев създадохме и най-новата ми песен „Секунда време“, която от началото на ноември е в ефира, и съм щастлива, че хората я харесват. Режисьор на видео версията на песента е Поли Генчева, която работи основно по игрални филми. „Секунда време“ беше първият музикален видео клип, който прави. Доста се позабавлявахме докато снимахме, но за това ще ви разкажа друг път“, усмихва се Ирра.

Време е отново да се потопя в магията на музиката.

Завръщаш се след 10-годишна пауза. Защо сега?

Така се случи. Свърших доста неща през тези, всъщност не 10, а 12 години. Родих двама прекрасни сина, открих себе си, създадох уникалното място, в което събрах едни от най-добрите български дизайнери, и се отдадох отново на музиката. Имах нужда от време да помисля в каква посока да продължа с нея. Как да звуча, как да изглеждам, какво искам да покажа. Естествено, минах и през периода, в който изпитах и несигурност. Но с днешна дата съм абсолютно убедена, че музиката е страстта на живота ми и е време отново да се потопя в нейната магия.

© Личен архив

Промени ли се от 90-те насам?

Приятелите ми казват, че не съм се променила много, но аз не съм на същото мнение.

Занимаваш се с бижута, мода, козметика... Защо – хоби или работа са за теб?

Всичко тръгна от желанието ми да усмихвам хората и да им помагам да изразят себе си по най-цветния и красив начин. Но разширих идеята си и я превърнах в бизнес. Създадох Jivot.bg с идеята това да е място, откъдето можеш да си купиш неща, които правят живота прекрасен. Започнах с бижутата UMAI и капките на Бах, след това добавих няколко български дизайнери и натурална козметика, а сега вече разполагам с богат каталог от дрехи, аксесоари, бижута, продукти за дома и още много неща. За мен е важно всеки един клиент да получи точно това, което си е поръчал. Понякога е трудно, защото има и капризни клиенти, но на финала всички остават доволни и усмихнати. Същото е и с музиката. Когато съм на сцената, съм отговорна за всяка една стъпка и изпята нота. Хората идват на концерт, за да се забавляват, да танцуват, да се заредят с енергия. Длъжна съм да дам най-доброто от себе си. Другото много важно нещо е всичко, което правя, да ми носи радост и удовлетворение. Не мога да правя нещо просто защото е модерно в момента.

© Личен архив

Липсваше ли ти тръпката от работата с музиката?

Определено! Всяка минута в студиото, всяка нотичка и фраза, всяка дума има нужда от внимание за да разцъфти, след това е лесно. Първият ден в студиото беше критичен, но Мага направи чудеса, за да заблестя отново. И така, животът ми е песен!

Текст Петра Денчева

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser