Преминете към основното съдържание

Имате 10 минути – вижте какво може да направите за красотата си!

Експресни маски за лице без измиване и масаж връщат блясъка на лицето

© iStock

Във времена на космически технологии в продуктите за красота все по-често на жените не им достига време да я поддържат, а всяка иска да изглежда перфектно. Но всъщност не е задължително да губите часове за тази цел. Съществуват достатъчно експресни процедури, които помагат да поддържате здравето и красотата на кожата си. Главният принцип е да сте редовни.

Самомасажът с пощипване е ефективен еднакво срещу умора, главоболие, паника, стрес, а може да го правите и в обедната почивка. Важното е кожата ви да бъде чиста. Този масаж затопля и отпуска лицевите мускули, подобрява кръвообращението, помага за възстановяването на кожата и има подмладяващ ефект.

Масажът се прави с помощта на два пръста – палеца и показалеца, също и с подходящ за кожата ви крем. Трябва само леко да подхващате кожата и да повдигате подкожната мазнина на лицето. Техниката на самомасажа следва този ред:

# от центъра на брадичката по ръба на долната челюст до ухото

# от ъглите на устата до върха на ушите

# от върха на устните до върха на ушите

# от двете страни на носа до слепоочията

# не забравяйте и ушната мида – нея също трябва да масажирате

# клепачите (леко масажирайте областта под веждите от вътрешния ъгъл до външния, стараейки се да усетите костта и обратно към долния ръб)

# от горната кост на носа към двата му края и обратно

# от средата на челото успоредно на веждите към челото

Експресна маска, която отнема 10-15 минути е другата пълноценна възможност за поддържане на красотата без много усилия. Маски с колаген и хиалуронова киселина, с витамин С, минерален комплекс, екстракт от лавандула – всички те премахват умората за минути. Маска с водорасли премахва скоростно подпухването на лицето. Много маски не изискват измиване – например кръгчета краставици върху очите премахват тъмните кръгове и хидратират кожата и не се налага да почиствате кожата си след като ги махнете. Същото се отнася и за пакетчета чай. Една от чудодейните маски е следната: разтворете във вода една супена лъжица морска сол и малко лимонов сок. Намокрете тампон с тази течност и го нанесете върху лицето за около 5 минути.

Ако косата ви е загубила тонуса си, а нямате време да я измиете, използвайте сух шампоан, който да нанесете в корените. Ако е загубила обема си, използвайте пудра за коса – посипете я върху кичурите си и я разнесете.

За експресния маникюр също се иска достатъчно време. Но е възможно да го направите наистина експресно – използвайте гел за кутикула, с който да омекотите и да избутате кожичките на ноктите, нанесете крем за ръце с парафин, а след това и безцветен лак.

Отделете за емоциите си 5 минути на ден. Това ще повиши устойчивостта ви на стрес. Изправете гърба, завъртете се наляво, след това надясно, дишайте равномерно. Бавно вдишвайте и бавно издишвайте. Направете си чай, послушайте хубава музика и погледайте през прозореца. Това отпуска сетивата и ви зарежда с енергия.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser