Преминете към основното съдържание

Имейли през ваканцията: да или не?

За да изберете подхода си, трябва да оцените своите силни и слаби страни по отношение на боравенето със служебната поща
Плюсовете и минусите са с еднаква тежест.
Плюсовете и минусите са с еднаква тежест. © iStock

Да проверявате или да не проверявате служебната поща по време на почивката – това е въпросът. А плюсовете и минусите тук са с приблизително еднаква тежест.

От една страна, отварянето на имейли през ваканцията може да съсипе настроението ви и от там – и цялата почивка. От друга – редовното изчистване на ненужните писма и отмятането на спешните отговори ще ви помогне да направите завръщането си в офиса по-малко стресиращо.


УМЕНИЕТО ДА РЕЛАКСИРАМЕ


За да изберете подхода си, трябва да оцените своите силни и слаби страни по отношение на боравенето със служебната поща:

ДА

Ако мислите, че можете да държите под контрол емоциите си при научаването на неприятна новина, свързана с ваш проект, значи можете да си позволите проверка от време навреме. Правете го рано сутрин, когато любимият и децата все още спят. Отделете за целта не повече от 30 минути и после изключете известията си за следващите 48 часа.

НЕ

В случай че ще ви е трудно да се придържате към тези правила, по-добре не се и изкушавайте. Не е добра идея да отваряте имейла си и ако близките ви не гледат с добро око на това. Не си заслужава да ги дразните, пък и нали истинската почивка е тъкмо за това – да изключите напълно мисълта за работа!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser