Преминете към основното съдържание

#Имунитет: две чаши бадемово мляко на седмица

Споделяме ви препоръките на Франческа Форназини, главен лекар на «полезните» хотели GB Thermae Hotels в Италия

Според специалистката – главен лекар на знаменития италиански термален курорт, бадемовото мляко е отлична алтернатива на кравето, особено за хора, които имат непоносимост към лактоза или спазват веганска диета. В него се съдържа висока доза витамин B12 и допълнителен бонус – плътност.

Бадемовото мляко е богато на антиоксиданти, калций, цинк, магнезий, желязо, фосфор и витамин А. Това го прави изключително ефективен имуностимулант, а освен това помага за поддържане здравето на кожата и косата.Естествените влакнини, съдържащи се в бадемите, подпомагат правилното функциониране на стомашно-чревния тракт, като подобряват перисталтиката и микрофлората му.

Достатъчно е два пъти седмично на закуска да пиете чаша бадемово мляко, за да усетите ефекта му върху здравето ви.

Как да си го приготвим сами у дома?

Продукти:

200 грама бадеми

800 мл вода на стайна температура

Начин на приготвяне:

1.Изсипете бадемите в съд, залейте ги с водата и ги оставете да престоят една нощ.

2. Сутринта изсипете разкисналите се ядки в блендер и добавете около чаша вода. Разбийте.

3. Прецедете в подходящ съд.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser