Преминете към основното съдържание

Инди Зара ще пее на берберски в София

Наследничката на туарегите пристига на 16 октомври
Инди Зара
Инди Зара

Талантливата Инди Зара, която пристига в София на 16 октомври, за да изнесе концерт пред родните фенове. Тя сподели историята за своите корени. Френско-мароканската сензация, която е израснала и възпитана в няколко култури, заяви, че е наследничка на пустинен народ.

„Аз съм внучка на туарегите, а баща ми е военен. Още докато бях дете пътувахме доста, живели сме в Мароко, Испания, Франция, Холандия... Сега също пътувам много!“ - споделя Зара.

Туарегите са номадски народ, който векове наред обикаля с камилски кервани из Сахара, а в края на 19 век те са владеели пустинята и градовете-оазиси. Затова и част от песните си изпълнителката пее на берберски език – езикът, който се говори от тези народи.

Музиката на Зара е изкуство, родено от няколко култури – Мароко и екзотичния му привкус и Франция, където певицата се отдава на таланта си. Затова усещането за музиката й е фюжън, с елементи от джаз, соул, фънк и рок.

Инди Зара ще пристигне в София на 16 октомври в Sofia Live Club заедно с бенд от шест души, които са изявени имена от соул и джаз музиката. Блендата й е приятна за ухото с елементи на соул, джаз, реге и твърди вокали. Да я чуеш на живо е едно разпалващо изживяване, което клубният живот на столицата ще помни дълго.

Инди Зара

Галерия

Инди Зара

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser