Преминете към основното съдържание

INNA: Музиката е част от моя живот, откакто бях малко момиче

Разговаряме с румънската певица INNA няколко седмици след като пусна новата си песен “Not My Baby”. Разказа ни за пътя към музикалната кариера, за вдъхновението и за успехите си.

© Global Records/Вирджиния Рекърдс

Елена Александра Апостоляну, по-известна като INNA, дебютира на музикалния пазар с албума Hot през 2009 година, а днес има десетки песни и 6 албума, познати по цял свят. Тя е една от най-атрактивните съвременни поп изпълнителки, пее на английски и испански език. Ще ви припомним, че на 17-ти март 2019 година проведе първия си самостоятелен концерт в България, в град Велико Търново. А сега ни разказва и за новата си песен, която много бързо събра милиони гледания.

Учила си икономика и политически науки, но решаваш да започнеш музикална кариера. Как премина от политическите науки към музиката?

Това беше лесно решение. Музиката е част от моя живот, откакто бях малко момиче. Пеех през цялото време - в църковния хор, след това започнах и уроци по пеене. Ходех на музикални конкурси и фестивали. Така че музикалната ми кариера беше естествена стъпка в живота ми.

Как стартира музикалната си кариера? Това беше ли труден процес?

Това беше дълъг процес, но се наслаждавах на всяка стъпка от него. Благодарна съм на хората и на преживяванията в живота ми. Работих усърдно, никога не съм спирала да работя за моята мечта!

Какво те вдъхновява да твориш?

Самата музика. Хора, преживявания, места, чувства, неща, които откривам. Всичко може да се превърне в източник на вдъхновение и творчество. И любовта, разбира се.

Разкажи ни за решението ти да станеш посланик на УНИЦЕФ и активист за правата на децата в Румъния.

Аз обичам децата и искам да им помогна, за да имат по-добър живот - живот, изпълнен с любов и признателност. А хората до тях да ги учат и подкрепят. Мисля, че е мой дълг и отговорност да го направя.

За няколко седмици твоята нова песен Not My Baby” има повече от четири милиона гледания. Каква мислиш, че е причината за този успех?

Аз съм толкова щастлива! Това е една от любимите ми песни, това е завръщането ми към EDM, моята първа любов, и аз съм развълнувана за това, че феновете ми й се наслаждават, споделят я и … разпространяват тази енергия.


Има ли истинска любовна история зад песента? Какво те накара да я направиш?

Песента е вдъхновена от любовна история, този тип връзка, който повечето от нас имат веднъж в живота. Разочарован си от някого, когото обичаш, но ставаш по-силен и по-смел.

Разкажи ни повече за видеото. Как премина снимачния процес?


Това е видео, което заснех по време на изолацията. Бях на снимачната площадка само с няколко души, много малък екип. Това беше нещо ново за мен, но изживяването беше чудесно, а видеото се оказа наистина добро. Надявам се, че и на вас ви е харесало!

Кой е най-големият ти успех – в живота и в музиката?

Фактът, че мога да напиша собствена музика, че мога да пътувам по света, за да се срещна с феновете си, фактът, че моите песни стигат до толкова много хора от всяко кътче на този свят. Това е истинска благословия!


Още по етикети

INNA , музика , песен
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser