Преминете към основното съдържание

Instagram ще скрие харесванията на американските си потребители от другата седмица

Социалната мрежа продължава с мащабния си експеримент в САЩ
© iStock

В понеделник Instagram ще започне да тества функцията със скриването на харесвания под публикациите на американските си потребители. Това заяви изпълнителният директор на социалната мрежа Адам Мосери по време на конференцията WIRED25.

„Всичко, което правим е за младите. Идеята е да се намали напрежението в Instagram, да се намали конкурентният елемент и да се оставят хората да се концентрират върху комуникацията и вдъхновението “, каза Мосери.


KОЛКО ВРЕМЕ ПРЕКАРВАТЕ В INSTAGRAM?


В режима със скрити индикатори само авторите на публикациите могат да видят броя харесвания. Instagram започна да тества функцията тази пролет в Канада, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Ирландия, Италия и Бразилия. Анализът на резултатите доведе до факта, че скритите харесвания намалят общия брой харесвания, поне за влиятелните лица, които имат между хиляда и един милион последователи. Има обаче изключения от тази статистика, например в Япония, където потребителите имат от един до пет хиляди последователи, са се увеличили броя на харесванията, както и на инфлуенсърите, чийто брой на абонатите надхвърля 100 хил.

Въпреки това, Instagram не е предоставил своите резултати от експериментите си.

През изминалата година Facebook също започна да скрива харесванията на протебителите си. Напомняме, че през октомври Instagram премахна раздела „Followers“ (Последователи), където можете да видите най-новите харесвания, коментари и последвания на потребителите, които следвате.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser