Преминете към основното съдържание

Интелигентните жени раждат момчета

Според учените

Виктория Бекъм има трима сина, най-големият от които е Бруклин
Виктория Бекъм има трима сина, най-големият от които е Бруклин © getty

Интелигентните, самоуверени, силни жени е по-вероятно да родят момче, а не момиче. До този извод са достигнали авторите на няколко независими едно от друго проучвания. Те привеждат и любопитни аргументи в подкрепа на теорията си.

Според изследователите шансът една жена да роди момче, а не момиче, е 5:1, ако тя е доминираща и достатъчно способна да се справи с всичко в живота си.

В тежки периоди, например по време на война – тогава мъжете са на фронта и жените съответно изземват голяма част от техните функции, и особено в първата декада след войната броят на бебетата момчета рязко се увеличава. Причината, която учените изтъкват, е свързана с хормона тестостерон. В подобни периоди женският организъм започва да го произвежда в по-големи количества като отговор на стреса. Съответно това влияе пряко и в момента на оплождане на яйцеклетката.

Д-р Валери Грант от Университета в Окланд, Нова Зеландия, самата тя майка на три момчета, е един от защитниците на теорията. Грант дори е успяла да предскаже пола на бебетата на много свои приятели със забележителен успех: 33 точни попадения от 36. Как ви звучи? И всичко, с което е разполагала, е познаване отблизо на начина им на живот, особено на бъдещата майка.

Отделно от войните и стреса, замислете се колко умни, способни и реализирани жени имат мъжки рожби. Мисис Бекъм е една от тях. Тя има четири деца, три от които момчета. Учените изреждат имената и на кралица Елизабет II, принцеса Даяна, Кейт Мидълтън и др.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser