Преминете към основното съдържание

Модният редактор на ELLE Константин Стойнов с изложба „ИНТИМНО В РИСУНКИ“

Популярното сред ценителите на изкуството арт пространство SPAZIO на ул. „Цар Самуил“ 47 представя рисунки на автора между 04 и 22 февруари

Добрата стара поговорка гласи, Кажи ми как изглежда бюрото ти, за да кажа какъв човек си“. Нещото, което читателите рядко могат да видят зад вдъхновяващите текстове и прецизно подбраните кадри в редакторската работа на Константин Стойнов е, ами... неговото бюро. Списания, книги, копия на бъдещи фотосесии, фотокниги, но и скици, много скици - скици върху бележки, върху стари копия на модни проекти, върху салфетки... ето така можете да разберете, че в екипа на ELLE има творец.

Доказателство са и специалните му проекти, които съчетават илюстрации с модни аксесоари или рисунки, като вдъхновение в контекста на редакционни страници. Без да подценява значението на живописта, в която също има сериозни интереси, Константин се фокусира върху рисунката, като в някои произведения комбинира различни на пръв поглед несъчетаеми материали.

Сега с изложбата Интимно в рисунки имаме възможността да вникнем в неговия свят със серии от самостоятелни емоционални фрагменти, които кадрират авторските настроения в кратък времеви отрязък, необременен от излишни размисли и технически похвати.

Емоционалните „щрихи“ на автора се простират от интерпретации на човешкото тяло и флорални елементи до чисти абстракции, в които всеки може да открие свой собствен визуален сюжет.

Независимо дали сме творци, емоциите съпътстват живота на всекиго от нас и често са нещо изключително лично, а авторът на „Интимно в рисунки“ проявява творческата дързост да разкрие своите вълнения чрез линии, форми и цветове върху белия лист и да ги представи пред ценителите на изкуството, с надеждата всеки да припознае част от своите страсти.

Още по етикети

Константин Стойнов
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser