Преминете към основното съдържание

„Йога е огледало на живота!“

Една шампионка по йога асани споделя какво означава за нея практиката
© Instagram/nikki_ortiz

Националната шампионка на Америка по йога асани Андреа Ники Ортиз е танцьорка, която признава пред онлайн списанието ESPN, че в началото на заниманията си е пренебрегвала йога. 

"Йога прави дискомфорта комфортен. Йога е огледало на живота, който водите и е един постоянен урок. Да бъдеш в поза, която ти е неприятна, и да продължаваш да стоиш в нея, е начин, по който израстваш. Не е възможно да рaзделяте духовното израстване от физическото развитие."

Според нея йога е причина да започнете да обичате тялото си, да преценявате правилно какви са възможностите му, да сте му благодарни за много неща.

"Някои разглеждат йога като спорт. Ако се фокусирате върху физическата страна на асаните, може да бъде спорт. Но йога е и изкуство. Духовната страна винаги присъства. Много хора се отказват от практиката, след като видят колко усилия, концентрация и физически натоварвания изисква. Но това е като всичко в живота." 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser