Преминете към основното съдържание

Йога за ексТАЗ

Здрави мускули, развити чакри и сила на мисълта – тройна комбинация за неочаквано добър секс. Ключът към нея е скрит в йога практиките. Заемате асана „орел“ и политате от удоволствие!
Някои асани стимулират тазовите и генитални органи.
Някои асани стимулират тазовите и генитални органи. © iStock

„Откакто ходя на йога, с мъжа ми правим секс дори когато се караме“, изстрелва приятелка, докато клубът ни „Неделно кафе“ обсъжда изминалата седмица. Поглеждаме я скептично. Всяка от нас е извървяла своя път в йогата – с редовни посещения или с прелистване на статии по темата. Но това изказване ни кара да се изчервяваме.

Моят опит на „йогин“ се изчерпва с успешно заставане в поза лотос преди години и с 4 часа в студио за hot йога наскоро. Трудно ми е да ги свържа с интимния живот. С вплетени крака едва ли може да се установи сексуален контакт (дори с богато въображение), а в зала с калорифери, бълващи нажежен въздух, отлита всяка мисъл за близост.

Горещи“ чакри

„Никой не очаква от теб да се възбуждаш в залата“, залива се от смях нашето сексгуру над чашата с капучино. „Целта е да тренираш дишането си и конкретни мускули. Освен това йогата отваря чакри, свързани със сексуалността. Трите най-важни са муладхара („червената чакра“, тя е в основата на гръбначния стълб), свахдищана („оранжевата чакра“ ниско под пъпа) и анахата (чакрата на сърцето)...“

© iStock, Йога означава „единение“, пък и едно от направленията й е йога на космическата любов.

След тази лекция скептицизмът ми е разколебан. Не съм съвсем наясно с ролята на чакрите, но теорията за тях печели интереса ми. Още информация откривам в интервю с Беки Джефърс – фитнес инструктор в център за сексуално здраве в Чикаго. Според нея йога практиките насочват притока на енергия (прана) към различни зони. Асана (поза) „орел“ например засилва кръвообращението в областта на таза. Тя се заема в изправен стоеж на един крак, като около него увивате другия крак. Ръцете са повдигнати пред тялото успоредно на земята, свити в лактите, и от лакътя към китката едната се увива около другата.

PC мускулите

„Колкото повече разработвате мускулите в областта на таза, толкова по-пластични ще ставате. Това ви дава възможност за по-силни контракции и отпускания, което помага за постигане на по-наситен оргазъм“, казва Джефърс. Сещам се кои мускули има предвид! Някои ги наричат PC (от pubococcygeus). И двата пола ги имат, на жените са познати още и като вагинални – с тях контролираме струята урина, когато пишкаме. Както е известно, те могат да бъдат тренирани със специални упражнения като вумбилдинг и Кегел серии. Каква обаче е ролята на йогата? Основната функция на тези мускули е да придържат ниската част на таза. Ако се концентрирате върху асаните, които ги натоварват, със сигурност ще ги развиете. Така калявате и бедрата, и коремните мускули, които също се „трудят“ за изработването на качествен оргазъм.

Втори шанс

Време е да дам на йогата втори шанс. Все пак йога означава „единение“, пък и едно от направленията й е йога на космическата любов – все хубави знаци по пътя към „онези“ тренировки!

В списъка с асани си отбелязвам кои стимулират тазовите и генитални органи. Сред маркираните попадат „риба“, „рало“, „лък“, „главо-колянна поза“... В специализираната литература е описано подробно как се заемат, но май няма да стане без инструктор. Само че видовете йога вече станаха толкова много: hot, power, виняса, хатха... Къде да се запиша? Решението изплува от само себе си – на йога за бременни, разбира се! Упражненията там са адаптирани за работа с всички мускули, свързани с раждането: коремните, около гръбначния стълб, кръста и таза. Малка подробност: точно тях използваме и при качествения секс.

По стълбата

Започвам упорити тренировки и съвсем скоро установявам, че предимствата на йогата не са само физически. С всяко посещение се концентрирам все по-добре. А силата на ума е особено важна, защото без въображение сексът би изглеждал като обикновена тренировка. След няколко месеца коремите на повечето жени в курса видимо наедряват. За разлика от моя, което ме кара да изпитвам неудобство. „Не бъди тесногръда“, скастря ме личният ми сексгуру на неделните срещи. „Сексът и бебетата вървят ръка за ръка. Ти просто овладяваш едно стъпало, преди да преминеш на следващото. Как ще завърши изкачването, засега не е важно - важното е по пътя нагоре да се забавляваме!“

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser