Преминете към основното съдържание

Isabel Marant с елегантни ретро препратки към футуризма на поп културата

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Този критичен момент, в който ни постави пандемията, дава повече време на дизайнерите да изпитат нови начини за презентиране на дрехите си и различни идеи, за представяне на всеки стил, според Изабел Марант. "Все повече и повече усещам, че няма една тенденция в модата. Има различни начини за подход. Колкото по-разнообразно е, толкова по-интересно е за мен", казва тя. Колекцията й прероди образа на футуризма на поп културата. Погледите ни привлякоха плетените рокли с ефектни колани, буфан ръкавите, излъчващи елегантно ретро усещане, широките прави панталони и флоралните рокли, носени с кожени ботуши на висок ток.

Дизайнерката си спомни за уокмените, които бяха хитът на 80-те години. Тя изпрати преносимите касетофони като покани за шоуто си. Гласът й се появи на касета, която в крайна сметка влезе и в саундтрака на модното ревю. "Повечето от моделите не знаеха какво е walkman", твърди Марант. "Разбрах, че остарявам! Едно от момичетата каза: "Какво е ... ходещ човек?".


Видео: IMaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser