Преминете към основното съдържание

Искате още по-разтърсващи оргазми? Не забравяйте да стенете...

Въздишка, задъхване, простенване... Те са сигнал за половинката ви, че се чувствате чудесно. А както сочи едно изследване тези звуци могат да направят още по-удовлетворяващ вашия сексуален живот.

Защо изобщо хората стенат по време на секс?

Така жените съобщават на партньорите си, че се наслаждават на това, което правят, обясняват експертите, и така ги стимулират. А половинката ви, естествено, отлично разбира, че звуците не са продиктувани от болка или дискомфорт.

Как стоновете могат да направят секса още по-горещ?

Някои изследвания сочат, че колкото по-отдадени сме на сексуалното преживяване, толкова по-малко контролираме звуците, които издаваме. Пъшкания, охкания, възклицания...могат да служат за засилване на нашата собствена възбуда. Най-добрият секс се случва, когато сме отпуснати и освободени, а стененето помага да се отърсим от задръжките и да се потопим изцяло в удоволствието.

И това не е всичко... Когато жената стене по време на секс, гърлото й се отваря, дишането й се забавя и мускулите на тазовото й дъно се отпускат, което е добра основа за умопомрачителен оргазъм.

Задължително ли е да се стене?

Ако пъшкането не ви идва естествено, просто недейте. Има хора, които мълчат по време на секс и които не искат да се вдига шум – и това си е съвсем добре за тях. Секси шумовете могат да са предразполагащи за едни, но потискащи за други хора. Просто правете това, от което се чувствате добре.

Ако досега не сте се отпускали да стенете, а искате да пробвате...

Опитайте първо насаме, съветват специалистите. Следващия път, когато мастурбирате, позволете си да стенете. Започнете с дълбоко вдишване и изпускане на въздуха бавно, с въздишка, която ви остава без дъх. Това подобрява ли преживяването ви? Ако да, опитайте и когато сте с половинката си.

Ако все още не сте сигурни, първо поговорете с партньора си. Кажете, че искате да опитате нещо ново и че може би ще е забавно и за двама ви. Ако той е съгласен, не се стеснявайте повече.

Има ли правилен начин да се стене?

Ако по време на секс се самонаблюдавате, за да преценявате правилен ли е стонът ви, достатъчно силен и изразителен ли е, определено няма да усетите голяма възбуда. Добре е да се отпуснете максимално и да знаете, че вашите звуци са си ваши и няма правилни и неправилни.

Когато мислите и се самоанализирате, няма да усетите нищо от забавлението. Вместо това, поемете дълбоко въздух и оставете тялото и устата си да правят каквото си поискат.

Как може стоновете да станат още по-секси?

Каквито и звуци да издавате, когато са естествени, те са възбуждащи и за двамата партньори. Ако искате, може да пробвате и една техника: вдишайте дълбоко и на издишане отпуснете леко гласа си. Помислете си как дъхът и стонът ви стигат до таза ви.

Добре ли е понякога да се имитира оргазъм?

Отговорът е – не. И дори да сте го правили досега, по-добре недейте и занапред, защото симулирането на удоволствие няма да помогне на сексуалния ви живот. Като имитирате оргазъм, вие всъщност подавате сигнал, че изпитвате удоволствие – и така партньорът ви ще остане с погрешно впечатление и ще продължи да прави точно това, което не работи при вас, и вие сами ще станете причина да се лишите от полагащите ви се удоволствия в леглото.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser