Преминете към основното съдържание

Исторически момент: Елизабет II е гост на седмицата на модата в Лондон

Кралицата посети шоуто на млад британски дизайнер
© getty

Седмицата на модата в Лондон за този сезон определено ще влезе в историята. Причината не е в последното шоу на Кристофър Бейли за Buerberry, а заради Елизабет II, която за пръв път посети модно ревю.

Изненадващо, но виновникът за това важно събитие е младият дизайнер Ричард Куин.

На шоуто на новата колекция на дизайнера Елизабет II се появи в бледосиня класическа рокля на Angela Kelly, черни обувки и ръкавици.

91-годишната дама седеше на първия ред, внимателно наблюдавайки всеки един модел, усмихвайки се и от време на време обменяйки бележки с Каролайн Ръш - ръководителката на Британския моден съвет.

© getty

© getty

След шоуто, Нейно величество представи на 27-годишния дизайнер награда за развитието на британския дизайн.

Ричард Куин благодари на кралицата, и сподели, че този фантастичен момент не може да се впише в главата му. Също така дизайнерът добави, че би бил щастлив да създаде дреха за годеницата на принц Хари Меган Маркъл.

© getty

Куин, който е създал марката си преди две години, е първият, който получава наградата "Кралица Елизабет II" за британски дизайн. От тази дата насетне тя ще се връчва всяка година. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser