Преминете към основното съдържание

Историята зад "NEVER MARRY A MITFORD" пуловера на GUCCI

Малко след новото представяне на мъжката колекция GUCCI и няколко седмици преди Milan Fashion Week си припомняме за една от историческите препратки в работата на Алесандро Микеле

Ако разглеждате достатъчно внимателно, ще забележите, че колекциите на Gucci на Алесандро Микеле са опаковани докрай с препратки към историята и поп културата.

Шоуто му през 2018 година включваше елементи на стилове от епохата на Ренесанса и препратики към Дапър Дан. Така че, основателно любителите на модата отделят време да разгледат всеки детайл от това, което Микеле пуска на подиума.

Един елемент, който се откроява от колекцията "Пролет лято 2018" е пуловер, на който пише, "Никога не се жени за Митфорд“.

Това изявление има доста любопитно обяснение.


GUCCI ОТКРИ САЛОН ЗА ЛИТЕРАТУРА И ИЗКУСТВО В НЮ ЙОРК


Единайсетият херцог на Девъншър обичал да създава „комични блузи“ и на една от тях написал фразата „Никога не се жени за Митфорд“. Смел ход, бихме казали, тъй като самият херцог е бил женен за най-младата сестра Митфорд. Интересен факт - херцогът и съпругата му са баба и дядо на супермодела Стела Теннант.

Защо тогава този надпис се появи и върху блуза от колекцията на Микеле?

Оказва се, че блузите на херцога са били заложени в изложба в Чатсуорт (имение в Англия), наречена House Style: Five Centuries of Fashion в Chatsworth, чийто спонсор е Gucci. Куратор на изложбата е Хамиш Боулс, който учства и в редакторския екип на едноименната книга. Ако сте фенове на модата, можете да добавите и нея към колекцията ви от книги за кафе масичката. 

Междувременно, с голям интерес очакваме да видим какво ново ще покаже Алесандро Микеле в Модната седмица в Милано, която стартира на 19 февруари.  

Gucci SS18

Галерия

Gucci SS18

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser