Преминете към основното съдържание

Историята на един ден: сватбата на Мик и Бианка Джагър

Бял смокинг, Сен Тропе и тъжната Бианка – какво се случи в деня на една от най-известните звездни сватби?

@ Getty Images

На 12 май 1971 г. в Сен Тропе се състои сватбата на Мик Джагър и Бианка Перез Морена де Масиаз. Седем години по-късно те ще се разведат след грандиозния скандал около изневярата на Мик с Джери Хол. Но на този 12 май те са изпълнени с решимост да се свържат в брак. Знаменитата церемония не минава без произшествия: младоженецът и булката закъсняват много, кметът на Сен Тропе е изнервен до краен предел и поставя условие – ако двамата не се появят до половин час, сватба няма да има.

@ Getty Images

Кметът на Сен Тропе едва дочаква звездните младоженци

По същото това време в очакване на младоженците са и десетки журналисти от цял свят. Когато все пак ядосаният Мик и разстроената Бианка, която е бременна в четвърти месец, се появяват, им отнема време и усилия да преминат през хватката на медиите. Подписите са положени в кметството, след което младоженците поемат към църквата „Св. Анна” за своето църковно венчание. Бианка е съпроводена до олтара от британския фотограф Патрик Личфилд.

@ Getty Images

Бианка Джагър успява да запише своя страница в историята на сватбената мода. Тя се отказва от класическа булчинска рокля и вместо това облича смокинг с дълбоко деколте, създаден специално за нея от Ив Сен-Лоран, пола и шапка с широка периферия, за която е прикрепен воал. Има и още една важна подробност: ярко червеният лак на ноктите, който чудесно подчертава слънчевия загар на булката.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser