Преминете към основното съдържание

Историята на един ден: сватбата на Жаклин Бувие Кенеди и Аристотел Онасис

40 каратов диамант, церемония на частен остров, прием на яхта и рокля на Valentino

Когато си помислим за Джаки Кенеди и сватба, първото нещо, което ни идва на ум, е напълно класическата сватба на първата дама с президента Джон Кенеди. Този брак обаче не е единственият в живота на Джаки. На 20 октомври 1968 г. тя се омъжва за гръцкия милиардер, корабен магнат и инвеститор Аристотел Онасис, ставайки Жаклин Кенеди Онасис или Джаки О.

Годежът

Пет години след трагичната смърт на Джон Кенеди, Жаклин шокира светското общество с обявяването на годежа си с дългогодишния си приятел Аристотел Онасис. Не всички реагират на новината с разбиране: младоженецът е чужденец, изповядва различна вяра и освен това е с 23 години по-възрастен от булката. Въпреки това, Джаки приема предложението на гръцкия милиардер, което той й прави с 40-каратов пръстен на Harry Winston в ръка.

Интересен факт: булката е носила пръстена само два пъти през живота си, след което го е държала в банков трезор. След смъртта на Онасис през 1996 г. Джаки продава бижуто на търг за 2,59 милиона долара.

Сватбата

Това е истинска „голяма гръцка сватба“ на частния остров на младоженеца, Скорпиос, в Йонийско море. Джаки и Аристотел си казват „да“ на кратка гръцка православна церемония, заобиколени от около 40 приятели и роднини. Децата на Джаки Джон и Каролайн държаха свещите по време на церемонията.

Когато младоженците излизат от малкия параклис, те са обсипани с ориз (за плодородие) и захаросани бадеми (за щастие). Група репортери, които чакат двойката на стъпалата на църквата, получават лаконичен коментар от г-жа Онасис: „Много сме щастливи“.

Сватбеният прием се състои на борда на 100-метровата яхта „Кристина”, която е собственост на младоженеца.

Роклята

Известната с изключителния си моден вкус Жаки залага на рокля в цвят слонова кост на Valentino с широки ръкави, тесни маншети и плисирана пола. Финалният елемент е контрастна бяла панделка в тъмната коса на Джаки.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser