Преминете към основното съдържание

Историята на една рокля: най-сексапилният образ в киното

Дяволът носи бяло или Шарън Стоун с легендарната рокля в „Първичен инстинкт. Честит рожден ден Шарън!

Най-известният тоалет от еротичния трилър и, вероятно, един от най-емблематичните в съвременното кино, е бялата рокля на Шарън Стоун от „Първичен инстинкт“ от 1992 г. Ултракъса от вълнен креп, без ръкави и с висока поло яка - тя не само разкрива максимално тялото на героинята, но също така по-добре от всякакви думи помага да се опише истинският й характер. Пикантна и важна подробност е, че Катрин Трамел не носи бельо: просто си спомнете култовата сцена на разпита, в която героинята разтваря краката си пред изгубилите самообладание детективи. Кой до този момент би могъл да си представи жената-вамп в бяло?

Роклята, която прослави Шарън Стоун, е творение на дизайнерката на костюми на „Първичен инстинкт” Елън Мирожник. „Исках дрехите на Катрин и външният й вид да изглеждат актуални, независимо от времето, затова предпочетох максимално изчистен образ“, казва тя.

Бяла рокля, безупречен тренчкот, миниатюрни диамантени обеци и обувки без пета на висок ток - Мирожник измисля визията за минути, а дизайнерката Мери Елън Фийлдс я превръща в реалност. „През целия филм се чудим - направила ли го или не? Исках да създам образ, който най-добре отговаря на нейния двусмислен характер."

Образът на Катрин на ледена блондинка целенасочено прилича на героините на Хичкок." Сравнението с класическия трилър не е случайно. Режисьорът Пол Верховен многократно е признавал, че любимият му филм е „Световъртеж“ на Алфред Хичкок, 1958 година. И той го гледа няколко пъти, преди да снима „Първичен инстинкт”.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser