Преминете към основното съдържание

Изабел Марант заложи на грациозно излъчване с по-строги силуети

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: IMaxTree

Изабел Марант винаги носи чувство за топлина и уют с колекциите си - както буквално, защото дрехите й обикновено говорят за по-слънчево и горещо време, така и преносно, тъй като тя и нейният лейбъл идват на подиума всеки път с радостна прегръдка и оптимистичен поглед към бъдещето. За пролетта на 2023 г. дизайнерката удвои този подход, като съчета грациозното излъчване на градското момиче с по-строги силуети.

Марант се върна към основите, така да се каже, преразглеждайки момента, в който стартира своя лейбъл в средата на 90-те до зората на 2000-ната г. Тогава във въздуха се усещаше ново настроение, улично и сурово, но и чаровно. Беше момент, в който един различен тип жена - малко гръндж и малко бохо, разкри себе си. „Исках да се върна към грацията и женствеността, но все пак имайки предвид жената Isabel Marant, която е и градски воин“, каза дизайнерката. Вероятно затова избра да комбинира широки карго панталони с красиви сандали на висок ток.

Забележителни този сезон бяха и флоралните принтове, които отново не пропусна да включи, но този път бяха в компанията на камуфлаж, откроиха се и не малко монохромни визии. Централно място в колекцията заеха и фините детайли, изработени на ръка - бродирани пайети, мъниста и перли.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser