Преминете към основното съдържание

Изборът на бюти редактора: Absolut Repair на L'Oréal Professionnel

Козметичният редактор на ELLE, Велина Василева, ни разказва как продуктите от серията се отразяват на косата ѝ

Вели, както я наричат близките и колегите й, е един от членовете на екипа на ELLE с най-дълъг стаж в списанието – цели 12 години. От 5 години пък е и козметичен редактор и спокойно можем да кажем, че е „веща в занаята“. Затова решихме да я попитаме какво мисли за серията Absolut Repair на L'Oréal Professionnel и сме сигурни, че тя ще ни даде най-искрените отговори.

Първо ни кажи каква е косата ти и защо смяташ, че серията Absolut Repair на L'Oréal Professionnel е точно за теб?

По принцип косата ми е нормална. Което веднага изключва възможността серията да е подходяща за мен, тъй като тя е за много изтощена коса. Но! Това, за съжаление, остана в миналото. И причината е, че започнах да третирам косата с топлинни уреди като маша и преса. А всички знаем колко „добре“ се отразява това на кичурите. Но това не е всичко! Когато нямам време да си правя прическа, се възползвам от услугите на добрия стар ластик, като връзвах косата си на високо кокче или стегната конска опашка. Голяма грешка! Добавете към всичко това и слънцето и балеажът от преди няколко месеца и резултатът бе, че за отрицателно време косата ми се превърна от нормална в суха като слама. Затова серията Absolut Repair е точно за мен и аз подходих с големи очаквания, тъй като знам колко качествени са продуктите на L'Oréal Professionnel.

Кои продукти от линията успя да тестваш?

Всъщност Absolut Repair е серия, която сама по себе си не е нова. Но вече е с обновена формула, което я прави напълно различна от продуктите, които познавахме досега. Активните съставки са златна киноа и пшеничен протеин, а текстурата от марката наричат ко-емулсия, което, преведено на по-разбираем език, означава много лека формула, почти гелообразна. Освен това има и нови попълнения с логото на Absolut Repair – златна (буквално!) маска за коса, разкрасяващ многофункционален спрей с действие 10-в-1, както и крем за изсушаване. Аз тествах първите два продукта, както и шампоана с обновена формула.


8 ПРИЧИНИ ДА ИСКАМ ЗЛАТНА ГРИЖА ЗА КОСАТА СИ ТОЧНО СЕГА


И какви бяха първите ти впечатления?

Веднага харесах продуктите. Марката, която винаги е предлагала високо качество, не изневерява на стила си и ни поднася една наистина различна и много ефективна серия. Разбира се, веднага ми направи впечатление златната маска, която е нещо необичайно в сегмента за грижа за косата. Текстурата на шампоана и маската са второто нещо, което привлече вниманието ми. Тя е напълно неочаквана за продукти за суха коса, които обикновено са доста мазни и тежки. Многофункционалният спрей пък веднага се превърна в любимия ми продукт, тъй като има цели 10 действия! Тези, които са особено важни за мен, са предпазване на косата от накъсване и заплитане, защита при температура до 230 градуса, улесняване на изправянето, подхранване и блясък.

От колко време ползваш продуктите и каква е косата ти сега?

От около месец и сами можете да видите, че косата ми е в прекрасна форма. Вече няма и спомен от онази слама, за която споменах в началото. Не ми се налага да се ограничавам в стилизирането, защото спреят защитава косата ми, а и ми помага да я оформя по-бързо. Нося го с мен дори и във фитнеса!

Как точно използваш продуктите? Дай ни няколко съвета за красива коса.

Винаги мия косата си по два пъти, като нанасям шампоана само в корените. От фризьори знам, че това, което ще се стече от продукта по дължините им е напълно достатъчно. Освен това след второто нанасяне не отмивам шампоана веднага, а го оставям за 2-3 минути преди да изплакна. Маската използвам 1-2 пъти седмично, зависи колко време имам и как усещам косата си. Много е важно да подсушите дължините с кърпа преди да нанесете маската. Иначе има опасност да я отмиете с водата, която се стича по косата. Оставам с маската около 5 минути, след което изплаквам добре. Многофункционалният спрей нанасям винаги след къпане на влажна коса, дори и след това да не я суша със сешоар. Използвам го и непосредствено преди къдрене или изправяне, въпреки че тази опция не е описана на етикета. Внимавам температурата на пресата или машата да не надвишава 180 градуса, тъй като тя всеки градус нагоре е ненужно изгаряне на косъма. И последно – използвайте точните продукти за вашия тип коса. Аз вече знам, че моята серия е Absolut Repair на L'Oréal Professionnel.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser