Преминете към основното съдържание

Изкуството на женствеността от GAULTIER HAUTE COUTURE есен-зима 2019

Необузданата фантазия на лошото момче на френската мода продължава да интригува
© ImaxTree

Въпреки прозвището ЛОШОТО МОМЧЕ НА ФРЕНСКАТА МОДА, което Жан-Пол Готие си спечели в началото на своята кариера, дизайнерът никога не е обръщал внимание на социалните етикети. Доказа го и с тази колекция, която трудно може да бъде описана накратко освен може би с определението ЕКЛЕКТИЧНА.

Принтове, напомнящи за изкуството на Виктор Вазарели и Бриджит Райли (представители на попарта), съжителстват с дивата страна на модата, а именно леопардови петна и кожа с косъм. Но нещата не спират дотук!

Асиметрични прилепнали рокли, маркиращи по нов начин модните страници с готически оръжейни доспехи, елементи от мъжкия гардероб като екстремни ревери, обгръщащи дори главата, ушанки и широки колани (последните явно са звездите на висшата мода днес), обемни рамене, неонови отблясъци... Да не пропусна и запазената марка на Жан-Пол: СУТИЕНИ НА ПОКАЗ. Или казано по друг начин, всичко нужно за гардероба на една съвременна амазонка, е тук. Дори булчинската рокля, с която бе закрито ревюто, е извън всички граници и е носител на символика.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser