Преминете към основното съдържание

Изкуството на съблазняването: защо французите се смятат за експерти в любовта

Каква е тайната на френските любовници?

Естети, гастрономи, тънки познавачи на хубавото вино, винаги елегантни и - чудесни любовници. Това е стереотипът за френския мъж. Особено ако си представите Ален Делон, Венсан Касел, Луис Гарел и Гаспард Улиел. Или и четиримата наведнъж. Казват, че французите не се притесняват да бъдат разкрепостени, а l'amour à trois далеч не е предела на фантазиите им.

Вероятно световната слава на френския любовник започва с целувка - от френската целувка, както я наричат британците през миналия век, от чиста завист. Още тогава в Европа се знае, че французите са ненадминати на любовния фронт и страстната целувка „с език“ се превръща в запазена марка на добрия любовник.

Но преди първата целувка трябва да преминете през запознанство и среща, която с френски ухажор винаги изглежда като празник. Французите умеят да съблазняват, флиртуват изискано и затова изглеждат искрени и уверени в чувствата си. Тяхното ухажване прилича на танц, в който партньорът ви води леко и умело. Освен това те се грижат за външния си вид, като успяват да изглеждат елегантно дори в розови ризи и на всяка възраст.

Когато излизате на среща с французин, трябва да следвате три правила: облечете красива рокля, отпуснете се и се забавлявайте. Второто е по-трудно, но ще ви донесе куп приятни бонуси, които ще помните цял живот. Подходът à la française към запознанствата е толкова романтичен, че е време да се установи международен стандарт, базиран на него. Французите наистина знаят как да го правят красиво – всичко, без значение какво си помислихте в момента.

Всъщност на френски език няма ясна аналогия с думата „среща“, което означава, че няма от какво да се изнервяте. Съществува остарял термин rendez-vous, който обхваща всичко от разходка с любимата леля до посещение при лекар. Срещата по френски е време за tête-à-tête с акцент на романтиката, а не за среща в Starbucks, където да се разпитвате като на интервю.

Пригответе се да се озовете в галерия, ресторант, Булонския лес - навсякъде ще се чувствате като кралица, за която се грижат перфектно. За французина говоренето е свято: той просто трябва да ви заслепи с остроумие, лекота и фини познания в областта на изкуството. В същото време ще почувствате искрен интерес към вас като личност, а това е безценно във времената на безразличие. И, разбира се, французите нямат морални проблеми с прехода към секс. Правенето на любов (в същия Булонски лес), признаването на чувствата или предложение за брак са приемливи варианти за развитие на събитията. От гледна точка на французина, бързото развитие на романтичните отношения не противоречи на логиката: ако не сте стигнали до секс на първата среща, явно нещо се е объркало.

Френският любовник не витае в облаците, а възприема реалността във всичките й цветове, включително в сиви нюанси. Що се отнася до връзките, той има впечатляващ набор от концепции и възможности. Жителите на страната, чиято столица е призната за Град на любовта, от най-ранна възраст са научени да се справят с чувствата - не в крайностите на срещите „за цял живот“ или раздялата „завинаги“, а в широк спектър от възможности. Вместо да се стремят към щастлив край или пълна разруха, французите се чувстват комфортни с взаимоотношения с различни нива на страст, от умерена до изпепеляваща. И като говорим за страст, те не се притесняват от физически несъвършенства и са готови да се отдадат на любовта, на светло или на тъмно, без да се притесняват колко перфектна е неговата (и вашата) фигура.

Те знаят много за тайните и вярват, че мистериозността в разумни граници е полезна за връзката. Французинът няма да остави вратата на тоалетната отворена, докато върши собствените си неща там, няма да бърза да променя статуса си във Facebook или да признава на партньора си за всичко, което се случва в живота му. Запазването на лично пространство е много важно ,както за мъжете, така и за жените, а партньорът не е непременно „най-добър приятел“. Според френския мъж жената (както и той самият) има право на много приятели-познати от противоположния пол - и партньорът не е длъжен да знае за тях. Свободата е на първо място - статистиката показва, че 55% от френските мъже са изневерили на половинката си поне веднъж, като същевременно искрено уважават жената до себе си.

„Да, искаме да ви почерпим с шампанско и стриди, да ви купим бельо и бижута, да подарим цветя и да ви се възхищаваме. Звучи старомодно, но всички тези желания се пробуждат в нас още с прохождането ни в най-ранна възраст “, споделя актьорът Жан Дюжарден в интервю.”Французите сме късметлии – надарени сме с харизма и сексапил. Може би това е средиземноморският начин на живот, вино, кухня и маниери на обличане. Задържаме вратата, подаваме ръка, ставаме, когато дамата седне на масата. Ние просто знаем какво правим и винаги помним: първо дамите - в секса също. Може би французите имат само един недостатък: обожаваме да се оплакваме. "


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser