Преминете към основното съдържание

Изложба в Къщата на София “8 мъже за 8 март”

Изложбата “8 мъже за 8 март” ще бъде представена в център за култура и изкуство “Къщата на София” на ул. „Миджур“ 12 от 18ч. на 8ми март - Международният ден на жената.

В 21 век жената може да бъде всичко, което пожелае. От домакиня и майка до учен изследовател, астронавт, пилот и т.н... Жената е цяла Вселена и някога е била обожествявана, издигана в култ, именно заради нейната мистична и многостранна природа. Припознавайки жената като извора на живота, като по-нежната половинка, която може да бъде и най-голямата сила.

Но защо представяме 8 мъже творци на денят на жената?

„Защото през 2021г. представихме 8 жени художнички за 8ми март, а сега искаме да покажем съвременни български художници мъже. Някои от авторите са дългогодишни приятели, други не се познаваха, но изложбата се нареди с лекота въпреки различните стилове и светоглед. С тази изложба отправяме и важно послание за сътрудничество и хармония, а не за доминиране на его и конкуренция.“ Разказва Дина Темелкова, която е куратор и организатор на изложбата.

Каним Ви на една много интересна изложба. Художниците ще разкрият пред нас своя въртешен свят, като красив жест към Жената, за един по-красив празник. Ще се докоснем до творчеството им и ще разкрием една артистична, любяща и подкрепяща природа на мъжете. В тези тежки времена, искаме да отправим общо послание за мир и хармония като избираме да подкрепяме изкуството и красотата.

Как мъжът вижда жената? Като най-красивото същество на земята, извор, чудна мистерия, хоризонт, сила, ангел, живот, вдъхновение, като всичко… Това са част от отговорите, които дадоха участниците в изложбата: ГЕОРГИ ПЕТРОВ, ЖИВКО МУТАФЧИЕВ, КОСТАДИН ЖИКОВ, МОМЧИЛ ГЕОРГИЕВ, МОМЧИЛ ГРИГОРОВ, НИКОЛАЙ ДИМЧЕВСКИ, НИКОЛАЙ ТОТЕВ И РАДОСЛАВ НЕЙЧЕВ.

Идеята за празник на жената с изкуство и изложба на 8 мъже художници подкрепиха и изключително талантливите музиканти и лауреати СИОН НАЙМАН –виолончело и ДИМИТЪР ГОРЧАКОВ –пиано, които ще изпълнят известни класически произведения на живо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser