Преминете към основното съдържание

Известна фотоагенция пред фалит заради дело, заведено от Меган и Хари

Splash News предизвика гнева на херцозите на Съсекс.

Във вторник президентът на Splash News Ема Кързън в изявление се позова на две неприключили дела, които вкараха агенцията във финансови проблеми. Страна по едно от тях са Меган и Хари.

Кързън отбеляза, че сега са похарчени много пари за адвокати, за да оспорват исковете на съпрузите, но Splash News вече не е в състояние да понесе такава финансова тежест.

Миналата година Меган Маркъл и принц Хари заведоха дело срещу Splash News за това, че фотографите й снимаха сина на двойката Арчи по време на разходката му с майка му във Ванкувър. Агенцията засне и дома им в Канада (където са живели преди да се преместят в САЩ). Двойката нарече това нарушение на личния им живот. Снимките бяха направени публично достояние и изтекоха в медиите. Въпреки факта, че след това агенцията се извини на съпрузите и обеща да плати обезщетение, Меган и Хари решиха да заведат дело.

Съдът застана на страната на херцозите и искането им е удовлетворено. Подобно дело срещу дъщерно дружество на американската фотоагенция Splash продължава да се разглежда в британската съдебна система. Според Кързън случаят се оказва твърде скъп за компанията да защитава правата си и да плаща услугите на адвокати, така че вероятно съдът ще се произнесе в полза на съпрузите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser