Преминете към основното съдържание

Известните личности, с които се сбогувахме през 2022 г.

<p>През януари се сбогувахме с дизайнера <strong>Тиери Мюглер</strong>, който се превърна в култова фигура в модата в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Той почина на 73 години (23.01.2022).</p>  <p>Смъртта му беше обявена в официалния Instagram на марката: „#RIP Съкрушени сме да съобщим за кончината на г-н Манфред Тиери Мюглер в неделя, 23 януари 2022 г. Нека душата му почива в мир“.</p>  <p>Негови музи бяха Грейс Джоунс и Линда Еванджелиста. Той беше приятел с Дейвид Бауи, обличаше го не само на сцената, но дори и на сватбата му с Иман. През последните години по червения килим в неговите тоалети преминаха Ирина Шейк, Тина Кунаки, Меган Фокс и много други звезди.</p>

1 от 8

През януари се сбогувахме с дизайнера Тиери Мюглер, който се превърна в култова фигура в модата в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Той почина на 73 години (23.01.2022).

Смъртта му беше обявена в официалния Instagram на марката: „#RIP Съкрушени сме да съобщим за кончината на г-н Манфред Тиери Мюглер в неделя, 23 януари 2022 г. Нека душата му почива в мир“.

Негови музи бяха Грейс Джоунс и Линда Еванджелиста. Той беше приятел с Дейвид Бауи, обличаше го не само на сцената, но дори и на сватбата му с Иман. През последните години по червения килим в неговите тоалети преминаха Ирина Шейк, Тина Кунаки, Меган Фокс и много други звезди.

© Getty Images

Толя Стоянова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser