Преминете към основното съдържание

Известните личности, с които се сбогувахме през 2022 г.

<p>Няколко месеца по-късно на 67 години почина (26.05.2022) и <strong>Рей Лиота</strong>. Издъхнал е в съня си, докато е бил на снимки в Доминиканската република, придружен от годеницата си Джеси Нитоло, с която планираха сватба.</p>  <p>Лиота започва кариерата си през 80-те в малки роли, като първият му пробив е през 1986 г. с филма „Нещо диво“, за който получава номинация за „Златен глобус“.</p>  <p>Участва и в успешния „Поле на мечтите“ през 1989 г., преди да влезе в ролята на мафиота Хенри Хил в „Добри момчета“ на Мартин Скорсезе. По-скорошните му участия включват „Семейна история“ и „Светци на мафията“.</p>

2 от 8

Няколко месеца по-късно на 67 години почина (26.05.2022) и Рей Лиота. Издъхнал е в съня си, докато е бил на снимки в Доминиканската република, придружен от годеницата си Джеси Нитоло, с която планираха сватба.

Лиота започва кариерата си през 80-те в малки роли, като първият му пробив е през 1986 г. с филма „Нещо диво“, за който получава номинация за „Златен глобус“.

Участва и в успешния „Поле на мечтите“ през 1989 г., преди да влезе в ролята на мафиота Хенри Хил в „Добри момчета“ на Мартин Скорсезе. По-скорошните му участия включват „Семейна история“ и „Светци на мафията“.

© Getty Images

Толя Стоянова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser